top of page
  • YouTube
שביל הפסגה. טיול בהר מירון.jpg

מסלול מעגלי בהר מירון

טיול מעגלי מקסים "שביל הפסגה" של כשעה מסביב לפסגת הר מירון.

חורבת חממה טיולים בגליל.jpg

מחורבת חממה להר מירון

מסלול של כשעתיים וחצי (הלוך חזור) העולה להר מירון מחורבות חממה. הליכה ברובה ביער.

סרטון וידאו מחורבת חממה להר מירון

20150627_140223.jpg

מערת פער

שמורת מערת פער נמצאת על כביש הצפון, סמוך לקיבוץ סאסא. מי הגשמים יורדים מההרים אל הבולען המכונה מערת פער. סביב המערה חורשה ירוקה מקסימה. בסתיו מנצנצים פרחיהם הצבעוניים של הכרכומים, הסתוונית והחלמונית הזעירה. המסלול מתאים לכל המשפחה. יש להיזהר מהחלקה, בפרט בימים גשומים, אז זרימת המים חזקה ומסוכנת. 

סרטון וידאו מערת פער

נחל עמוד.jpeg

נחל עמוד עליון- בריכות 

תחילת המסלול בדרך הסלולה, סמוך לכפר שמאי. הדרך מגיעה עד למבואה בכניסה לאתר וחניון הלילה. המסלול יורד מזרחה  עד המבנה הנטוש של משטרת עין – תינה, ממנו תצפית על כל שמורת נחל עמוד ועל צפת. המסלול ממשיך בירידה  עד מעיין עין יקים (עין – תינה)- מעיין השופע כל ימות השנה שמסביבו עצי תאנה ועץ אגוז גדול המצל על רחבת הבטון שליד המעין.  המסלול (שחור) ממשיך מזרחה לאורך אמת מים ולאחר כ 100 מ' חוצה את נחל מירון ע"ג גשרון אבן ומגיע לטחנת קמח. משם יורדים לאפיק הנחל וחוצים גשרון עץ. באזור הנחל בוסתנים שבהם עצי תפוחים, שזיפים, שסק, תאנים ופרי הדר. צמחיית האפיק וגדות הנחל עשירה וצפופה בגלל הלחות הרבה. המסלול ממשיך לדרום מזרח כשמצפון לו המפגש בין נחל מירון לנחל עמוד.  בהמשך המסלול טחנת קמח נוספת ולאחר חציה של נחל עמוד למזרח תגיעו לברכות שכוי – בריכות גדולות עטופות בעצי דולב. מהבריכות, המסלול חוזר במעלה הנחל ובהמשך המסלול עולה הדרך הבוסתן עד חזרה לחניון. 

שביל גוש חלב-דלתון2.jpg

שביל הליכה דלתון-גוש

 שביל הליכה המחבר בין גוש חלב לדלתון. מסלול של 4 ק"מ. נוף מקסים מומלץ ביותר בחודשי החורף והאביב.

פארק עמק התכלת.jpg

פארק עמק התכלת

פארק עמק התכלת משתרע על כ-580 דונם במבואות הצפוניים של צפת, ובו מעיינות ובוסתנים לנוכח נוף הר מירון הנשקף כמעט מכל פינה בפארק שבין שביליו רועים איילים, יעלים ודישונים.  קק"ל בשיתוף עם עיריית צפת, הכשירה בפארק שבילים, שיקמה את המעיינות, יצרה בריכות מים וטיפחה את הבוסתנים. הפארק מעניק לתושבי צפת וסביבתה אפשרות בילוי בחיק הטבע בסמוך לעירם. מטיילים מרחבי הארץ יכולים לנצל גם הם את הפארק כתוספת מרעננת לביקור בעיר המקובלים. 

מערת עלמה.jpg

מערת עלמה

המערה העמוקה ביותר בישראל, והביקור בה אפשרי לכל אדם שאינו קלסטרופובי. המערה נוצרה מפעילות של בלייה קארסטית ושבירה (מכאן הנטיפים, הסדקים והבולדרים), והיא נמצאת על קו שבר גיאולוגי בין רמת דלתון ורמת עלמה  . מים שנקווים  מחלחלים דרך הקרקע הבזלתית אל שכבות הגיר הנמצאות מתחת, ממיסים את הסלע ויוצרים "בולען" שהוא חלל המסה, אליו נוספה פעילות שבירה טקטונית. כך נוצרה המערה המדהימה הזו. המערה מוסדרת לביקור באמצעות יתדות ומחזירי אור. מאחר וגם עטלפים מתגוררים במערה ואלו ישנים את שנת החורף, אסורה הכניסה למערה בין 1/11-31/3 מדי שנה.  לאורך המערה  מחזירי אור לבנים (בחזור אדומים). בדרך, ניתן להציץ בסדקים ואולמות שאינם מסומנים. באולם הגדול פונים ימינה ומשם יורדים למסדרון מרשים הנקרא "דמוקלס" על שם גיבור אגדי במיתולוגיה היוונית. במסדרון עוברים תחת סלעים תלויים. בקצה המסדרון יורדים ביתדות מדרון תלול עד לשלט "סוף מסלול". ניתן להמשיך לרדת עוד במגמת שמאלה על לגולת הכותרת של המערה, מעיין עם בריכה קטנה ויפהפייה בין שני נטיפי ענק. הנמצא בקרקעית העולם. זמן טיול שעתיים עד שלוש. מומלץ לטייל בקבוצה של 3 אנשים לפחות ולהצטייד בפנסים. לא כדאי להגיע עם תיקים גדולים

bottom of page